“La masia es troba dins d’una explotació agrària de camps de llúpol i nogueres que conformen un paisatge de pagesia des de les seves finestres d’emmacats de pedra. Data del sXVI i està formada pe runa estructura clàssica de tres cossos i sala central al pis”

Obra La Cura

“La masia es troba dins d’una explotació agrària de camps de llúpol i nogueres que conformen un paisatge de pagesia des de les seves finestres d’emmacats de pedra. Data del sXVI i està formada pe runa estructura clàssica de tres cossos i sala central al pis”

Es converteix la masia en un hotel de deu habitacions suite destinat a estades espirituals, de cura i de repòs. Els edificis d ela masoveria s’utilitzaran per espais de massatges, sauna i sala de ioga. Es realitza una reforma respectuosa utilitzant materials naturals herència de les arrels ancestrals de la zona. A la vegada que s’equipa la casa amb tota la tecnologia necessària per al confort tèrmic així com una cuina equipada amb les últimes tendències.

FITXA TÈCNICA

    • DATA EXECUCIÓ:  05/2018- 06/2020
    • M2 REHABILITACIÓ: 1.425,48 m2
    • M2 AMPLIACIÓ: 237,52 m2
    • M3 TOTALS: 
    • ARQUITECTE: Daniel Mediavilla Barris
    • ARQUITECTE TÈCNIC: Toni Quer Serrat
    • PAISSATGISTA: Míriam Baena Gallego
    • INTERIORISTES: 

    SERVEIS PRESTATS: Reforma integral i ampliació per a ús turístic d’hotel. El projecte de reforma afecta a tots els volums i annexes, així com la nova construcció de dues pèrgoles i un piscina. També la zona exterior de paisatgisme i accés a finca.

    En una primera fase, es procedirà a enderrocar part dels volums que no tenen cap valor arquitectònic, recuperant la continuitat visual de la façana original. En una segona fase, l’actuació es centrarà en millorar de la distribució interior, configurant deu habitacions-suite amb el seus corresponents banys, millorar la relació de la cuina amb les estançes de menjador, la sala d’estar i amb l’exterior, aixi com la relació entre totes les peçes per tal d’aconseguir aconseguir una distribució més funcional.

    Pel que fa a les fusteries, es formalitzaràn els buits existents en façana sense tancament existent. Les altres obertures, per tal millorar la il.luminació, aïllament i ventilació de les diverses peçes, se’ls hi canviarà la fusteria per una de nova. S’obriran nous buits en façana nord per tal de donar llum natural i ventilació a totes les estançes. S’ampliarà la zona de porxada amb elements d’acer que permeten diferenciar la nova construcció de l’existent i alhora establir una relacio de materials entre lo nou i lo vell.

    Es planteja una nova instal.lació electrica, d’aigua i calefacció adaptada a la nova distribució.

    Es repasará el rejuntat de les façanes (la junta entre pedres). Es tindrà cura en mantenir el sistema constructiu i en emprar materials tradicionals com els que actualment configuren l’edificació.

    La superfície d’ampliació permesa, segons paràmetres normatius, és de 237,52 m². Aquest increment es farà amb la contrucció d’un tercer annex i una porxada-pergola en el mas principal ,que connecatrà amb les pèrgoles ubicades en els altres volums existent creant una continuïtat visual i de recorregut amb els altres volums existent i l’espai de l’era. Els acabats d’aquest nou volum mantindran el sistema constructiu existent ( mur de pedra i coberta a 2 aigües amb acabat de teula àrab.

EL REPTE

Aconseguir fer realitat les necessitats i aspiracions dels clients amb un equip pluridisciplinar de professionals internacionals.

HISTÒRIES CURIOSES

A la nostra arribada una òliba habita a la Masia , amb la qual convivim unes setmanes. Un equip de biòlegs s’ocupa de traslladar el seu niu de forma respectuosa a un altre indret del Mas. Es troba una sitja enterrada mentre es realitzant els treballs de reforç de fonaments de planta baixa.

Pots contactar amb nosaltres per demanar-nos
assessorament, rebre més informació o fer-nos propostes.

Posem-nos en contacte