• Curs de Mestratge en Construcció Tradicional dedicat a la pedra

  16/02/2024

  A Somnisamida creiem en la importància de compartir el coneixement i la passió per les tècniques de construcció tradicional. Per aquest motiu, ens complau anunciar la nostra participació al Curs de Mestratge en Construcció Tradicional dedicat a la pedra, organitzat pel Gremi de la Bioconstrucció de Catalunya, juntament amb Greta i Sumem Patrimoni, i ofert a través de l'ACEB amb el suport del programa Conforcat a mida. Aquest curs sorgeix de la convicció que la formació i el coneixement són la base fonamental per a una tasca constructiva excel·lent.

  Aprofundeix en la Construcció Tradicional amb el Curs de Mestratge en Pedra

  Durant la primera jornada d'aquest curs intensiu, els participants han tingut l'oportunitat d'aprofundir en la tècnica del marger, una habilitat fonamental en la construcció amb pedra. A més, s'ha dedicat una part de la jornada a explorar els diferents tipus i característiques de les roques, proporcionant una comprensió completa del material utilitzat en aquest art mil·lenari.

  Sota la guia experta del nostre mestre d'obres, Faustí Perez, i amb la col·laboració de la nostra gerent, Ariadna Asturias Bernadas (Somnisamida), els participants han après les tècniques per a la construcció d'un mur de pedra, així com el tractament adequat de les juntes per garantir la seva durabilitat i solidesa. A més, han tingut l'oportunitat d'explorar la complexitat i la bellesa de la construcció d'arcs de llibret, una habilitat tradicional que requereix precisió i destresa.

  Curs de Construcció en Pedra

  Estem emocionats de veure l'entusiasme i l'interès dels participants per aprendre i practicar l'art de la construcció tradicional amb pedra. Creiem fermament en la importància de preservar aquesta forma d'arquitectura, que forma part integrant del nostre patrimoni cultural i contribueix a la identitat única de Catalunya.

  Amb aquest curs, esperem inspirar i capacitar una nova generació d'arquitectes i artesans compromesos amb la preservació i la continuïtat d'aquesta art ancestral.

2020 © Somnisamida