La Rectoria

“Casal senyorial del sXV convertit posteriorment en la Rectoria del poble que després de la intervenció s’ha transformat en un habitatge impregnat de la pàtina dels temps passats obert a la llum i als verds d’un jardí amb piscina de pedra”

La Rectoria de Monells, projecte de rehabilitació d’un habitatatge històric

Somnisamida participa en la construcció i rehabilitació de l’habitatge històric d'una família noble de la vila de Monells a la comarca del Baix Empordà a la província de Girona. El projecte, de l’Arquitecte Sebastià Figuerola ha aconseguit adaptar la casa als temps actuals amb la construcció moderna d’una gran sala d’estar lluminosa, un aparcament soterrat de gran complexitat estructural amb aparcament de fins a 4 cotxes i un jardí amb piscina molt integrat a la topografia. El pas de la zona antiga a la moderna es desdibuixa a l’espai. Les actuacions que hem realitzat al projecte de rehabilitación son: recuperació de tota la façana del sXV. Es conserva tota l’estructura de l’edifici existent, reforçant sostres i teulades però preservant-ne totes les bigues originals.

FITXA TÈCNICA

 • DATA EXECUCIÓ: 2015-2018
 • M2 REHABILITACIÓ: 601,60
 • M2 AMPLIACIÓ: 551,42
 • ARQUITECTE: Sebastià Figuerola
 • ARQUITECTE TÈCNIC: Pere Solés
 • PAISSATGISTA: Martí Franch
 • INTERIORISTES: Eva Pous i Eva Fernàndez
 • SERVEIS PRESTATS:

  Assessorament abans de la compra de l'immoble.

  Realització de cates i comprovacions segons indicacions de l’Arquitecte per tal de realitzar el Projecte Executiu.

  Execució d'obra del Projecte 

  Comunicació directe i propera amb el client mitjançant visites a peu d’obra i vídeo conferències.

  Certificacions mensuals d’obra executada i planificació mensual actualitzada.

  Acompanyament del client a la tria de materials directament a productor o subministrador.

  Col·laboració directa amb l'interiorisme i el paissatgisme.
 • El Repte

  El repte del projecte

  Realitzar un aparcament soterrat estintolant tota l’edificació antiga va suposar una intervenció molt emocionant. Desmuntar una encavallada formada per més de 15 trossos irregulars de fustes, bigues i cunyes i muntar-la 60 cm més a dalt, de forma idèntica, per requeriments d’habitabilitat. Inclòs el reforç corresponent amagat a la vista per no perdre l’essència i l’autenticitat.

 • Històries curioses

  Restauració de les finestres

  Al llarg de l’obra en treballs d’excavació i enderroc vàrem començar trobant parts d’una antiga finestra gòtica. Indicis ens van portar a esbrinar la situació exacta de la finestra que reproduint les poques parts no trobades varem tornar-la al seu lloc original. La gran anècdota és que una de les parts de la finestra va ser trobada en una de les parets de l’habitatge decidint deixar-la en aquest lloc.

2020 © Somnisamida